Временната комисия за правилника на парламента отхвърли предложение на Георги Свиленски (БСП), един от приближените на детронираната лидерка Корнелия Нинова, с което фактически се връщаше т.нар. парламентарно номадство - прескачане на депутати от група в група или образуване на нови групи.

Народните представители от парламентарна група, преустановила съществуването си, стават нечленуващи в група и не могат да бъдат приети за членове на друга парламентарна група, както и да образуват нова, гласуваха депутатите. Свиленски, който не присъстваше на заседанието, предлагаше този текст да отпадне.

Депутата от БСП Иван Иванов специално заяви, че това е лично негово предложение и не ангажира парламентарната трупа. Христо Гаджев (ГЕРБ) се изненада, че Свиленски прави такова предложение, след като в минали парламенти лично той е бил категоричен противник на номадството. Нито един депутат не подкрепи предложението.

Минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е 10. Когато броят на депутатите в една парламентарна група спадне под определения минимум, тя преустановява своето съществуване.Според проекта постоянните сътрудници на парламентарните групи се назначават за служители на Народното събрание. Техният брой се утвърждава от председателя, съобразно числеността на парламентарните групи, в съотношение 1:10, но не по-малко от двама на парламентарна група. 

Депутат, напуснал или изключен от парламентарна група, става народен представител, нечленуващ в парламентарна група, не може да заявява принадлежност и не може да бъде приет за член на друга парламентарна група, гласуваха във временната комисия.

Съществуващи парламентарни групи не могат да се сливат или разделят.