Съдът не може да погледне дори с подозрение, че тв продуцентът Нико Тупарев е извършил деянията, които му се вменяват. Това се произнесе СГС след ефектна поредица от събития, около продуцента на "ВИП Брадър", "Стани богат" и мн. др. И го освободи без никаква мярка за неотклонение.

Нико Тупарев бе обвинен, че отклоникл 1,4 млн. лв. от дружество, в което е съсобственик със Александър Тошев. Към днешна дата Тошев е основният свидетел на прокуратурата срещу него.

"В най-добрите традиции" на специализираната прокуратира държавното обвинение се намеси на страната на единия от двама скарани съдружници. Тошев твърди, че през 2020 г. Тупарев, без общо събрание на акционерите, е превел суми от фирмата им "Лайм" ООД и с тях си е купил имот в София и друг в Германия.

Именно на това се обосноваваше обвинението в длъжностно присвояване в особено големи размери. Прокурор Димитър Франтишек Петров специално подчерта, че този член предвижда от 10 до 20 години и само на база на тежкото обвинение поиска постоянен арест за продуцента.

Той специално обърна внимание, че Тупарев може и да не се укрие, но има финансови възможности "да напуска страна често и бързо".

И тримата адвокати на продуцента бяха единодушни, че става въпрос за търговски спор между двама бизнес партньори. И че тук държавното обвинение изобщо няма какво да прави. Стана ясно, че самият Тупарев има поне 7 дела срщеу Тошев, а Тошев напротив - никога не е претендирал гражданско дело за споменатите 1,4 млн. лв.

Съдът бе категоричен, че Тупарев, бидейки съдружник във въпросното дружество, изобщо не може да извърши длъжностно присвояване. Той дори не се води управител, което би му вменило отговорност да пази имуществото на фирмата. Нещо повече - управител е именно Тошев.

Като финал съдът посочи, че и самият Тошев през същата година на два пъти си е превеждал пари на свои лични сметки със същото основание - дивидент.

На всичкото отгоре Тупарев е платил и данък върху дивидентите, които е получил от фирмата. Прокуратурата може да обжалва определението пред апелативния съд, но Тупарев още днес напуска ареста.