Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Орлин Гигов, който е обвинен, че е пребил до смърт приятелката си Силвия К. в условията на домашно насилие.

Случаят е от 20 юни, убийството стана в жилището на майката на Орлин Гигов в столичния квартал "Красно село", а Клуб Z разказа за многобройните предишни издевателства на бившия шофьор на линейка към МВР.

Според съда дори на този ранен етап има доказателства, че той е извършил убийството. Едно от тях е, че е признал за деянието пред майка си в чат, с който разследващите разполагали. Версията на Гигов е, че приятелката му е паднала сама в кухнята след употреба на алкохол, ударила се е и е починала. 

Съдът отбеляза, че Гигов е осъждан и преди за посегателство срещу друга жена. Той неведнъж е бил задържан и срещу него са се водили разследвания за побои на жени, включително и на убитата вече Силвия К.

По абсурден начин обаче - тя не желаела да свидетелства срещу него, и така след един от инцидентите той се обзавел само с обвинение за хулиганство. Тя отказва да свидетелства срещу него и при друг случай миналата година, когато той я изхвърлил гола и боса, без вещи и дрехи пред дома му в "Хаджи Димитър".

Миналата неделя като първа инстанция и СГС остави Гигов в ареста. Той обаче продължава да обжалва и да иска да излиза навън. Решението на САС е окончателно.

Ето и съобщението днес на прокуратурата по повода:

Днес, 02.07.2024 г., състав на Софийски апелативен съд потвърди определението на Софийски градски съд за мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета спрямо О.Г. - обвиняем за умишлено убийство на чуждестранна гражданка.

На 20.06.2024 г., в жилище в ж.к. „Красно село“ в гр. София, 49-годишният О.Г. причинил смъртта на С.К.

Извършителят на престъплението е бил установен, привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство на Софийска градска прокуратура и задържан.

При извършената съдебномедицинска аутопсия на жертвата са установени черепно-мозъчна травма, кръвоизлив, множество кръвонасядания, разкъсно-контузни рани.

Разследването на престъплението продължава.