Прокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста в полицията в Ямбол, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев, цитиран днес от Нова тв.

Според близките на починалия става въпрос за превишаване на полицейските правомощия и упражнено насилие.

Според досегашните данни мъжът е задържан от полицията в ранните часове на 6 юли за притежание на наркотици. На този етап разследването се води стандартно за убийство, но не се изключва и версията самоубийство. Очаква се съдебномедицинската експертиза от аутопсията, за да се установят причините за смъртта, уточни Дойчев.

„Съмненията ни са ни, че е бит, тормозен и принуден да се обеси“, казва Нели Динева, леля на починалия.

По думите ѝ по тялото на мъжа има следи от насилие.

„Починал е в приемното на РПУ – Ямбол. Как, защо е задържан, за какво - никой не ни дава никаква информация. Аутопсията е направена, без да ни уведомят, при положение че казахме, че искаме да се извърши в друг град, а не в Ямбол“, посочва още Динева пред медията.

По-късно през деня прокуратурата излезе със съобщение - общо взето без някаква конкретика:

Окръжна прокуратура-Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за смъртта на 32-годишен мъж, настъпила в арестно помещение на РУ на МВР-Ямбол

Окръжна прокуратура - Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за смъртта на 32-годишен мъж. Тя е настъпила в арестно помещение на РУ на МВР-Ямбол на 06.07.2024 година.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Ямбол. Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието. Текат и разпити на свидетели. Извършена е аутопсия на труп. От него е взета и кръв за химичен анализ. Назначена е и съдебномедицинска експертиза, която да установи начина на настъпване на смъртта.