Трима бивши депутати от „Величие“ – Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, сега независими, внесоха в парламента искане за създаване на временна комисия,която да разследва дейността на Ивелин Михайлов, сочи справка на сайта на Народното събрание.

Според вносителите трябва да бъдат проверени „всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие" и изграденият в с. Неофит Рилски, община Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк", в това число престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централната власт с този комплекс и неговото изграждане". 

Предлага се комисията да се състои от 18 членове - по трима от всяка парламентарна група, която да работи един месец. Трябва да се анализират документи, да се изслушат представители на институции, длъжностни лица и граждани, които да допринесат за изясняването на обстоятелствата, свързани с дейността на Ивелин Михайлов и „Исторически парк“ и обвързаността им с представители на местната и централната власт, смятат вносителите. 

На 5 юли шестима депутати от „Величие“ подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Депутатите, подали заявления, са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова.