Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.

Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми.

Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 34°.

В планините ще бъде слънчево, следобед в масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 29°-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.