„Прости ни, Луис, не знаехме какво приказваме.“

Така е озаглавен коментар на най-големия испански спортен всекидневник „Марка“. Той е посветен на снощната победа на „Ла Роха“ („червения отбор“) над Франция. Така иберийците се класираха за финала на европейското първенство.

Извинението е адресирано до старши треньора Луис де ла Фуенте.

„В Испания сме царе да се самоподценяваме. А във футбола, в който днес може да си на върха, а утре на дъното, това при нас е крайност. Започна европейското първенство и оптимизмът беше много слаб. Това беше най-доброто, което можеше да се случи на испанските футболисти, които приеха ролята да не бъдат фаворити, за да вървят лекичко по пътя си към финала“, пише изданието.

Но първенството е показало няколко неща, най-важното от които е, че семейството е над всичко. И че Испания има футболисти, които заслужават по-голямо признание.

„Много ни е трудно да видим последното, но действителността е доста различна. 

Ламин Ямал е необятен талант. Родри е най-интелигентният футболист в света. Мората е братът, който всички биха искали да имат. Фабиан (Руис – б.р.) заслужава дворец. Дани Олмо заслужава Замък, а Нико (Уилямс – б.р.) - да му сложат ограничител на скоростта, за да не тормози съперниците“, пише „Марка“.

Накрая вестникът изтъква специално Луис де ла Фуенте:

„Появи се от ниските нива, като мина през отборите до 19- и до 21-годишна възраст, за да поеме националите, когато нямаха нито шеф, нито капитан. Или поне така мислехме всички ние в Испания. Треньорът сведе глава и започна да работи, за да създаде един уникален отбор. Успехът на „Ла Роха“ не би могъл да бъде разбран без работата на Луис. Списъкът му с играчи, който бе различен от този на 45 милиона испанци, показа, че е на прав път.

А сега всички да замълчим. Така че ни прости, Луис, не знаехме какво приказваме.“