"Това, което виждаме е, че не е само индивидуална битка. Това е бавното, явно разграждане на модела Пеевски".

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Така той коментира последните събития в ДПС.

"Тук не говорим за човека Пеевски, а за модела "Пеевски".

Какво означава това? Ето хората от Доспат имат кмет, който мисли, че може да прави всичко в държавата, без да спазва закона. Всички отделни примери са точно тези примери за модела "Пеевски" - на завзетата държава", завърши Кирил Петков.

Пред парламента се провежда протест, с който събралите се граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове.

"Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят", каза за БТА един от протестиращите. "Кметът заплашва с полиция, със заплахи, с писма за събаряне на къщи", обясни протестиращ.

"Никой не ни чува в Доспат и заради това дойдохме пред Народното събрание", обясниха жителите на града.

Според протестиращи кметът е посегнал и на бизнеса на жителите на Доспат. 

"Обърнете внимание - в писмото на Доган, където говори за прокуратурата, използването ѝ, полицията, това е моделът Пеевски: как прокуратурата и полицията започват да дават отчет и когато направят нещо нередно, как биват санкционирани от гражданите, от институциите, от държавата, ето това трябва да го постигнем.

Доган за първи път казва нещо, което ние казваме от 3 години", заяви преди днешното заседание на парламента и Николай Денков от ПП-ДБ.