Парламентът създаде временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие" и изградения в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк". "За" гласуваха 143 народни представители, 17 "против" и двама се въздържаха.   

Предложението за създаване на комисията беше внесено от независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха част от разпадналата се парламентарна група на "Величие".

По-късно проекторешението беше припознато и внесено от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ".

Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група, и се избира за срок от един месец. 

Според решението, временната комисия следва да установи всички факти и обстоятелства относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс "Исторически парк", против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централна власт.

Предвижда се временната комисия да установи и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, МВР и другите компетентни органи и данни за т.нар. чадър над Ивелин Михайлов и дейността на комплекс "Исторически парк".

Депутатите обаче не успяха да изберат председател. Единственото предложение бе Цвета Рангелова от „Възраждане“. След прегласуване за нея гласуваха 63 депутати, 17 бяха „против“, а 80  - „въздържал се“.

Водещата заседанието Росица Кирова обяви, че председателят на временната комисия ще бъде определен със заповед на председателя на Народното събрание.