Служителят на МВР Христо Петров, обвинен, че е счупил челюстта на студент в бар в Бургас, бил провокиран от младежи, сред които бил и пострадалият Владимир Радев. Това обяви пред Нова телевизия адвокатът на полицая Бойчо Боев.

По думите му в нощта на посрещането на Джулай морнинг група от шестима души наобиколила обвинения в хулиганство полицай от 4 РУ в Бургас и започнала да го обижда и да крещи. Униформеният реагирал агресивно, едва след като младежите уринирали върху храната му, докато вечерял.

Защитникът обяснява поведението на компанията с употребата на алкохол и наркотици и твърди, че клиентът му ги е помолил да не се закачат с него. Пострадалият Владимир вдигнал ръце и посегнал срещу полицая, който му ударил шамар. Адвокатът е категоричен, че не е използван бокс.

Арестуваният полицай е бил на концерт в заведението по покана на негови познати, които го помолили да им помогне, за да се предотвратят евентуални вандалски прояви. Не бил нает от охранителната фирма "Делта гард", бил на мястото безвъзмездно, обяснява адвокатът.

Радев твърди, че е предизвикал гнева на служителя на реда, след като без да иска е бутнал парчето му пица на земята. Момчето предложило да възстанови парите за храната, но Петров отвърнал с "отвратително силен шамар", след което продължил да удря студента с бокс.