"Доколко разбрах и ми е докладвано, на няколко пъти е влизано при  мъжа, който по-късно е починал в самия арест, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал. Всичко това ще излезе наяве с аутопсията."

Така коментира днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти темата с намерения мъртъв арестуван за наркотици млад мъж в Ямбол.

Вчера започва дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишния мъж в ареста. То е разпоредено със заповед на директора на ОДМВР Иван Русев, допълва БТА.

Калин Стоянов каза, че става въпрос за изключително трагичен инцидент. Той изказа съболезнования към близките на починалия и съобщи, че е образувано следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай.

"Реагирали сме във връзка с публикациите в медиите и към момента се извършват процесуално- следствени действия", съобщи Стоянов.

Той подчерта, че най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия човек, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде готова в рамките на деня или утре (всъщност близките искат патоанатомите, които ще дават експертните заключения, да не са от града - бел. ред на Клуб Z).

Попитан дали има доказателства, че става дума за самоубийство, Калин Стоянов каза, че за момента се твърди, че става въпрос за това, защото човекът се е обесил.

Тъй като - както и Клуб Z писа, близките на 32-годишния Иван Димитров напълно не вярват на тази версия, министърът каза, че от момента на влизането му в районното управление до смъртта, през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило. Стоянов подчерта, че най-важното е оценката и експертизата от аутопсията.