ГДБОП, ДАНС и Икономическа полиция погнаха Столична община с безразборни проверки, съобщи пред БНТ кметът на София Васил Терзиев. 

"Искат документи, проверки, каквито не са правили от години. По различни казуси, намерили са си повод за натиск. Той е очеваден, всекидневен и върху цялата администрация", обяви той.

Тази седмица Столичният общински съвет (СОС) прие доклад, с който ГЕРБ, БСП, ИТН и ВМРО направиха смяна на шефовете на ключови общински фирми.

Терзиев определи решението като "преврат". Той е на мнение, че хората, подкрепили рокадите, стоят зад натиска и безразборните проверки, които се извършват в Столична община. Кметът обясни натиска, над който е подложено кметството, с борбата, което то води срещу порочния модел на правене на политика на тъмно. 

Терзиев изтъкна, че двумесечното "бързо" дело на Ваня Григорова за касиране на местните избори през октомври вече се точи 8-ми месец.

"В Общинската избирателна комисия - същата работа. Сигналите си седят, отстраняват се кметове".

Той добави, че е важно да се говори най-вече за положителните неща, свършени от Столична община, и даде за пример чистотата на София, озеленяването и организацията по събирането и рециклирането на боклука.