И в "Левски" има криза, но положението там не е толкова зле, колкото при нас, обяви треньорът на "червените" Стойчо Младенов на пресконференция. Младенов не се бе появявал пред по-широк кръг медии през зимната пауза и днес напомни за пиперливия си и прям език в Пресклуб "България", където получи наградата си за треньор на месеца.

"Всеки един клуб заслужава уважение. Ние проявяваме уважение към "Левски", те преминават към труден период, но не колкото нашия, сигурен съм в това, рече Стойчо. - В "Левски" има пари, база, стадион, правят си трибуната... В отбора им има пари, просто бюджетът явно не е това, което е бил преди. Докато ние не разполагаме с условия."

И направи интересно разкритие: "Аз не знам днес къде ще тренираме. Има проблем с терена, който ни дава Стойне Манолов в "Царско село" и аз не знам днес къде ще ходим. Имаме проблеми, които са незабележими от спортната общественост. Справяме се благодарение на търпението на всички от нас. Аз го казах вече - между три и пет години трябват, за да се спасим."

Той леко призова собственика на ЦСКА Александър Томов да не прави смели изказвания за влизане в Шампионската лига.

"Ние искаме да станем шампиони със свободни агенти, даже нашият собственик постави цел - Шампионска лига. Ако това стане, собствениците на "Манчестър Сити" или "Манчестър Юнайтед" трябва бързо да пращат частния си самолет и да открадната цялата тази спортно-техническа част, специалистите, която ние имаме", заяви Младенов.

"Проблемът на българския футбол са терените. Разбира се, не всеки може да отиде в Дупница и да спечели с 4:0, добави треньорът, визирайки лошият терен на стадиона на "Марек" и загубата на дупничани от "Лудогорец", като отново "захапа" големия си противник.Изправяме се срещу един клуб с милиони, на който нищо не му липсва. Треньорът иска ляв бек и се купува такъв за милион и половина. Моето богатство е отборът на ЦСКА. Вярвам в момчетата и че заедно можем да надделеем над "Лудогорец" в предстоящите мачове. Надявам се странични фактори да не влияят на крайния резултат."

Той призна за напрежение в лагера на ЦСКА по време дългия зимен лагер в Турция.

"С Тони Силва имахме проблеми. Бях принуден да го освободя от една тренировка. Бързо се изяснихме и вече няма проблеми", разкри специалистът и добави, че ще бъдат предложени нови договори на Александър Тунчев, Валентин Илиев и повечето играчи, които от лятото може да станат свободни агенти.

Младенов не пожела да коментира слуховете, че разтрогналият с "Литекс " защитник Джаксън Менди може да се завърне на "Българска армия".