От „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) поискаха среща с президента Румен Радев, за да обсъдят актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза. Това съобщиха лаконично от пресцентъра на формацията днес след 18:00 ч.

Припомняме, че през последните дни текат обсъждания в коалицията в различни формати. До момента обаче не е обявено какво ще се прави с втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Тази седмица изненадващо ПП-ДБ от трета стана втора сила в Народното събрание. Това се случи, след като от ДПС бяха изключени 17 депутати заради конфликта между фракциите на Делян Пеевски и Ахмед Доган.

Междувременно президентът обяви, че ще връчи втория мандат на ПП-ДБ другата седмица, без да уточнява в кой ден.

В коалицията има различни настроения какво да се прави. От ДБ смятат, че следва да се положат по-сериозни усилия за реализацията на мандата. От ПП обаче са скептични с аргумента, че в този парламент не може да се сформира проевропейско и антикорупционно мнозинство.

По-рано днес източник на Клуб Z съобщи, че в „Продължаваме промяната – Демократична България“ са стигнали до решение какво да правят, но то ще бъде обявено утре или вдругиден. Планът действително включвал искане за среща с президента.

Очаква се отговорът на държавния глава.