Испанецът Карлос Алкарас, който вчера спечели "Уимбълдън", ще се присъедини към играчите на испанския национален отбор по футбол, за да отпразнуват успехите, които постигнаха в неделя, съобщава "Марка", цитиран от БТА.

В един и същ ден Алкарас защити титлата си на турнира по тенис от Големия шлем "Уимбълдън" на финал срещу Новак Джокович, а испанските футболисти спечелиха европейската титла след победа на финала над Англия с 2:1.

Националният отбор на Испания ще пристигне на летище Барахас в Мадрид днес по обяд. Играчите ще проведат церемониални срещи с испанския крал Филип VI и премиера Педро Санчес.

Вечерта е предвидено парти за феновете, на което ще присъстват футболистите от националния отбор и Алкарас.

Димитров остава №10

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази десетата си позиция в световната ранглиста на АТП.

Димитров, който отпадна в четвъртия кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" заради контузия, има актив от 3770 точки.

Адриан Андреев се изкачва с 9 места и вече е 219-и в класацията на АТП, а трета ракета на България остава Димитър Кузманов, който заема 356-о място.

Номер 1 с 9570 точки продължава да бъде Яник Синер (Италия), следван от Новак Джокович (Сърбия) 8460 точки и шампиона от "Уимбълдън" Карлос Алкарас (Испания) с 8130 точки.