Председателят на ДПС Джевдет Чакъров завежда дело за обида и клевета срещу съпартиеца си от "кръга Пеевски" Хамид Хамид. Причината: твърденията на Хамид, отправени от ефира на обществената БНТ, че има бизнес с енергиен и застрахователен олигарх и притиска и заплашва депесари.

Това се казва в позиция на Чакъров, разпространена от "алтернативната" поща на ДПС, която подкрепящите почетния председател Ахмед Доган създадоха след разрива Доган-Пеевски.

"Във връзка с твърдения на лицето Хамид Хамид, изказани при негово участие в предаване на национална електронна медия на 15 юли т.г., че се "правя на хуманист, на лекар, на хрисим, а притискам хората и ги заплашвам", както и че "имам бизнес с енергиен и застрахователен олигарх" обявявам публично, че ще заведа дело за обида и клевета срещу него.

Адвокатите ми вече подготвят необходимите документи", посочва в позицията си Чакъров.

На 15 юли Хамид бе гост в публицистичното предаване "Още от деня", където разви отново "опорката" за дерибеите.

"Ние почнахме да си ги гоним нашите корумпирани от групата" - заяви Хамид.

Както е известно, Пеевски и компания изключиха от парламентарната група на ДПС 17 души наведнъж, като сред тях е и председателя на Движението Чакъров.

"Тези дни ще имате възможност в публичното пространство да се запознаете с информация, конкретна, която ще докаже, че тези хора имат огромен скрит бизнес върху синове, дъщери, приятели... Даже днес се учудвам на един от тях, който се прави на хуманист, на лекар, толкова хрисим, а притискат хората и ги заплашват" - продължи депутатът на Пеевски.

На забележката, че Чакъров е председател на партията и негов лидер включително, Хамид заяви:

"Същият този човек има многомилионен бизнес с един застрахователен и енергиен олигарх, който е в завера с него. За Джевдет Чакъров говоря."

"Тези дни ще имате достатъчно информация, за да разберете кои сенчести олигарси, застрахивателни, енергийни такива правят общ бизнес. Как техните деца участват в този бизнес. И това не е само д-р Чакъров, има още няколко такива, които имат огромен скрит бизнес на гърба на тези хора."