Лудогорец игра изключително слабо при гостуването си на Динамо Батуми. Шампионите загубиха срещата с 1:0 и все пак се класираха за втория квалификационен кръг на Шампионската лига с общ резултат 3:2, след 3:1 в първия мач в Разград. Футболистите на Лудогорец обаче имаха изключителен късмет в някои ситуации, а играч на мача за тях безспорно бе вратарят Серджио Падт, който направи някои много добри спасявания. Благодарение на това българският отбор все пак се промъкна до следващата фаза на турнира.

Играчите на Динамо Батуми влязоха по-мотивирани в мача и създадоха сериозни главоболия за отбраната на Лудогорец, която видимо бе разконцентрирана и недостатъчно стабилна. В първите 20-ина минути домакините доминираха тотално и създадоха половин дузина ситуации за гол.

Още в 3-а минута Динамо поведе с гол на Владимер Мамучашвили. Диниш Алмейда не успя да изчисти добре топката и Мамучашвили без забавяне нанесе удар, който след рикошет попадна в мрежата.

Ранният гол даде допълнителен импулс в редиците на Динамо и в следващите минути се заредиха атака след атака към вратата на Серджио Падт.

Мамучашвили реализира второ попадение в 9-а минута, но след преглеждане на ситуацията с ВАР бе отсъден фаул в нападение срещу Сонко Сундберг.

Последваха още чисти ситуации за гол за домакините, но Хален Блеса и Пата Гудушаури пропуснаха, а веднъж и гредата спаси вратата на Лудогорец.

Разградчани изравниха играта след 20-ата минута и на свой ред създадоха възможности за гол. Рик Джонатан извади топката за Текпетей в 22-а минута, но ударът му премина над вратата.

В самия край на първата част Фон Витри центрира от дясно за Руан Секо, чийто удар отблизо намери напречната греда.

След почивката грузинците продължиха да търсят втори гол, с който да изравнят общия резултат. В 60-а минута Гудушаури стреля опасно от границата на наказателното  поле, но Серджио Падт направи отлично спасяване.

До края Динамо владееше повече топката и имаше отлична възможност за втори гол в 88-а минута, но диагонален удар на Гомис срещна левия страничен стълб.

В добавеното време играчът на мача Серджио Падт за пореден път се намеси решително и спаси вратата на Лудогорец от попадение отново след шут на неудържимия в този мач Онор Гомис.

Във втория кръг Лудогорец очаква шампиона на Беларус Динамо Минск, който елиминира арменския Пюник с общ резултат 1:0.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че отборът му е изпълнил целта да продължи в следващия кръг, въпреки загубата на реванша.

"Продължаваме напред. Получихме ранен гол и това доста ни разконцентрира. Динамо Батуми е добър отбор. Грузия би България с 5:2 преди време, не е отбор за подценяване. Важното е, че продължаваме напред, защото в такива мачове отборът израства.

Динамо не ни изненада с нищо, ние бяхме готови за този стил на игра, но футболът е игра на голове. Поздравявам момчетата.

Второто полувреме около 30 минути имахме преимущество.

Стана по трудния начин, но важното е, че се получи", коментира Дерменджиев.