Доналд Тръмп проведе първия си предизборен митинг в събота, откакто се размина на косъм от смъртта при опит за убийство на 13 юли, подигравайки се на демократите заради вътрешния им конфликт относно избора на кандидат за президент и сравнявайки бившата председателка на Демократическата партия в Камарата на представителите Нанси Пелоси с "куче" и "дървеница".

След като закратко призова за национално единство по-рано тази седмица, Тръмп се върна към обичайното си предизборно поведение на агресивни атаки срещу политическите си опоненти.

"Те имат няколко проблема. Номер 1, те нямат представа кой е кандидатът им", обяви Тръмп пред екзалтираните си симпатизанти в Мичиган - един от ключовите щати в надпреварата за Белия дом.

"Този ​​човек (президентът Джо Байдън) си получава гласовете (на първичните избори), а сега искат да му ги отнемат".

Байдън е критикуван от някои високопоставени демократи заради отказа му да прекрати кандидатурата си за преизбиране след катастрофалното му представяне на дебата на 27 юни. Много съпартийци на държавния глава се опасяват, че той няма реалистичен шанс за победа и че партията се нуждае от нов кандидат, който да се изправи срещу Тръмп.

Десният популист се нахвърли и върху най-вероятния кандидат да замени Байдън, ако президентът не напусне надпреварата - вицепрезидентката Камала Харис.

"Наричам я Хилещата се Камала. Гледали ли сте я някога как се смее? Тя е луда. Можеш да разбереш много от един смях. Не, тя е луда. Тя е луда. Но не е толкова луда като Нанси Пелоси. Лудата Нанси".

След това републиканецът коментира слуховете, че натиск върху Байдън оказва и дългогодишната лидерка на демократите в Камарата на представителите.

"Тя се е обърнала срещу него като куче. Тя е луда като дървеница".

Проучванията на общественото мнение показват изравнена надпревара между Тръмп и Байдън на национално ниво, но президентът изостава в щатите, които вероятно ще определят победителя.