Консултациите за евентуално създаване на правителство с третия мандат започнаха днес. Първи за среща с носителите на мандата от "Има такъв народ" дойдоха депутатите от несъществуващата вече парламентарна група на "Величие", които подкрепят Ивелин Михайлов.

Те бяха представени от Красимира Катинчарова. От "Има такъв народ" присъстваха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова.

Целият разговор се проведе по темата АЕЦ "Белене". От думите на Катинчарова стана ясно, че без ясна позиция за реализация на този проект няма как да се говори изобщо за съставяне на правителство.

От "Има такъв народ" изтъкнаха, че в голяма степен този разговор е несъстоятелен, защото АЕЦ "Белене" е отдавна затворена тема и не е сред актуалните проблеми пред българската държава. Павела Митова отбеляза, че времето за реализация на АЕЦ "Белене" е минало и поясни, че по-практично би било България да се фокусира върху развиването на други базови мощности като АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ-овете, ПАВЕЦ и др.

Катинчарова обаче продължи да говори само и единствено за АЕЦ "Белене". Тя даде ясно да се разбере, че по други теми ще говори едва, след като въпросът за АЕЦ "Белене" влезе в дневния ред на Комисията по енергетика и после в пленарна зала. Тогава от "Има такъв народ" й благодариха за това, че е дошла за преговори и срещата приключи.

Изявленията обаче продължиха и след нея. Йорданов обясни, че е много щастлив от срещата и за това, че на нея са присъствали медиите, защото така е станало ясно какви хора има в Народното събрание.

"Не разбра, милата, какво се казва. Няма нужда от такава подкрепа", каза Тошко Йорданов.

Катинчарова пък заяви, че депутатите от нейната група няма да подкрепят третия мандат, защото в този парламент няма нищо друго, освен политическо високомерие.