Делян Пеевски обвини президента Румен Радев за разцеплението в ДПС. (Съ)председателят на партията говори пред репортери в парламента тази сутрин.

„Скоро ще разберете кой разцепи ДПС. Това е Мистър Кеш“, отсече Пеевски.

„Има ДПС на Мистър Кеш – защото другите са пионки, има и ДПС на Пеевски. Това е. Друго ДПС няма. Другите са служители на Радев... Защото шефът е Мистър Кеш – Радев. Той командва всички. Всички в тази игра са пионки на Радев. Както вчера се опита през пионките си от ПП-ДБ да се организира сваляне на шефката на парламента по заповед на Мистър Кеш, който да си сложи удобен премиер по Конституция за него. Но най-важното е Копринков и Узунов да получат МВР. Защото, първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова „ала-бала“ през нов министър на електронното управление и нов МВР-министър и също така малката тайна партийка на Мистър Кеш, ще я видите, трябва да влезе в парламента, да подготви удобно къде да седне, като му свърши мандатът. Защото той няма куража да излезе сега.“

След въпрос какви доказателства има, че се готви „преврат“ в парламента срещу Рая Назарян, Пеевски призова:

„Ами проверете вчера колко разговори е имало и на кой са звъняли Божо Божанов... Те си говорят из парламента, разпитайте ги. Божо Божанов... Христо Иванов не знам като какъв пазари смяната на шеф на парламента. Той нали е един пенсионер – може би са двама, на „Росенец“.

Делян Пеевски атакува Иванов заради мнението му, че трябва да се работи с хората на Доган срещу Пеевски, изразено преди два дни:

"Ами да се сетим какво правеше Христо Иванов преди четири години. Просто смятам, че е намерил един компактен скут на "Росенец" да си пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете. Преди четири години това е било бутафория ("десантът" на "Росенец" -б.р.), както се видя. Той е родствено обвързан с Ахмед Доган. Всичко си дойде на местата..."

Пеевски нарече президента за първи път "Мистър Кеш" в началото на тази година. Тогава той го призова да си подаде оставката и да се яви на парламентарни избори. Впоследствие (съ)председателят на ДПС се похвали, че е предотвратил осъществяването на президентски политически проект. 

Основна опорна точка на Делян Пеевски е, че той държи евроатлантическата линия срещу проруските интереси, в които обвинява както Румен Радев, така и фракцията около Ахмед Доган. 

Любопитен момент е откъде Пеевски има информация за водени разговори за отстраняването на Рая Назарян. Подкрепата за шефката за парламента, излъчена от ГЕРБ, и за служебния кабинет с премиер Димитър Главчев е индикатор за продължаващото действие на тандема "Борисов - Пеевски" дори и след разлома в ДПС през последния месец. 

Съмнения, че настоящото правителство обслужва интересите на (съ)председателя на ДПС се появиха през последните седмици с назначаването на определени областни и зам. областни управители и нараснаха с отстраняването на такива, които по-късно обявиха подкрепа за Ахмед Доган.