Варненски полицаи задържаха 33-годишен за вербална агресия и отправени обиди към униформени, съобщава МВР. По неофициална информация от сигурен източник на Клуб Z това е влогърът Симон Милков, който се изявява и като репортер в Народното събрание. Той поддържа фейсбук страницата „Шибанистан“.

Преди около две седмици Милков бе изслушан и във временната парламентарна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на идеолога на партия „Величие“ Ивелин Михайлов и неговия „Исторически парк“ в община Ветрино. На заседанието Милков се държа изключително агресивно, което доведе и до извикване и на квестор, за да въведе ред.

Служители на Първо РУ в морската столица днес към 10.43 часа извършили полицейска проверка във връзка с множество сигнали за неправилно паркиран автомобил на ул. „Струга“ във Варна. Въпреки отправеното предупреждение предишния ден, колата отново била на същото място. Докато изпълнявал служебните си задължения, униформеният бил нападнат вербално от 33-годишен великотърновец, приятел на собственика. Агресивният мъжът насочил обиди и към извикания на място патрулен екип, гласи официалното съобщение от МВР.

С полицейска заповед 33-годишният, който е с множество регистрации в полицията за хулиганство и за шофиране с концентрация на алкохол над 1.2 промила, е оставен в ареста за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за хулиганските действия. За случая е уведомен прокурор от районната прокуратура, се казва още в съобщението.