Лидерите на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" работят с президента Румен Радев за създаване на служебен кабинет, "бабуван" от Лукойл. Това обяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски днес.

"Както знаете, Киро-Асен и Ники-Мики му целунаха обратно пръстена на Кръстника. Наясно сте, че се върнаха при баща си, като малки кученца, които се бяха отделили от кучкарника. Слушкат си го обратно, козируват му, правят тайни срещи", описа цветисто той.

Според санкционирания по "Магнитски" партиен сълидер, Христо Иванов и Кирил Петков били промъквани "през гаражи", возели се партийни лидери "като зелки", за да получат свои министри в служебния кабинет. Като същевременно се опитвали да манипулират кой може да е в "домовата книга", т.е. - евентуален избор на Радев за служебен премиер.

"Опитват се да достигнат до някой послушко, който да им сложи министри, за да има много кеш тая коалиция, да могат да крадат, да има отново митници. Асен Василев вчера обясняваше как не било така. Така е", отсече Пеевски.

"Коалицията се бабува от Лукойл, защото отново имат нужда от финансов министър, за да се източват пари към Русия, да се финансира в войната. Това е коалицията на Москва."

Според него ПП-ДБ искали да запазят и Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността главен прокурор, затова блокирали избора на нов.

"На мистър Кеш му е удобен сегашният главен прокурор, и на цялата тази коалиция. Ще извадя справка, работя в момента - колко потулени разследвания има", заяви той на финал.