„От сиво в красиво“ на София Мел получи три номинации за кампания на годината в престижния конкурс Platinum Awards 2024 на една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News. С тази инициатива деветте силоза на мелницата на София Мел се превърнаха в най-големия графит в България. Арт проектът впечатлява със своите мащаби – простира се на площ 3600 m2, а над 700 часа бяха необходими за реализацията му.

„От сиво в красиво“ вдъхна нов живот на силозите на мелницата и направи градската среда по-цветна и приятна. Тези номинации са признание за усилията и креативността на целия екип, който работи по кампанията, както и за ангажимента на София Мел към устойчивото развитие. Искам да благодаря на партньорите ни от SiteMedia Consultancy за комуникационната кампания в подкрепа в проекта, който вече се радва на признание на международно ниво.“ – сподели Весела Пеева, маркетинг мениджър на София Мел.

В проекта „От сиво в красиво“ участваха десетки арт предложения, които бяха оценени от специално подбрано жури, сред което беше и българският street art художник Станислав Трифонов – Насимо. Близо месец бе нужен на FineArt Factory , за да реализира печелившия дизайн на Стоян Атанасов, който имаше за цел да обогати града и да превърне силозите на София Мел в изкуство. Графитът изобразява сцени, вдъхновени от природата върху индустриалното наследство на района, съчетавайки елементи на модерното изкуство и традиционните мотиви. Този уникален проект символизира връзката между човека и природата и тяхното единство и грижа един към друг. Стъпките на целия процес могат да се проследят във видеото.

За PR News и Platinum Awards

PR News е водеща световна медия, специализирана в областта на връзките с обществеността, комуникациите и маркетинга. Организацията стартира своя бюлетин преди 70 години и до днес подкрепя развитието на професионалистите в индустрията. Вече над 2 десетилетия PR News организира Platinum Awards – престижен международен конкурс, който отличава най-добрите практики и иновации в сферата на връзките с обществеността и комуникациите. Всички номинации могат да се видят на: https://www.prnewsonline.com/go/2024-platinum-pr-awards/