11 души загинаха, а 24 са ранени при катастрофа на пътнически автобус на мост в област Полатлъ, окръг Анкара, съобщава турският сайт „Хаберлер“, цитиран днес от БТА.

Автобусът се е блъснал в колона под мост в около 5:00 ч. местно (и българско) време, в посока Ескишехир. На мястото са пристигнали пожарникари, медицински и спасителни екипи.

Черен ден по пътищата на Турция

Общо 25 души бяха ранени при друга катастрофа - между автобус и ТИР в окръг Дюздже, Северозападна Турция, информира държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Инцидентът е станал около 1 часа през нощта на магистралата „Анадолу“. Автобусът, който е пътувал от Истанбул за Синоп, се е блъснал в камиона.

При произшествието са били ранени 25 души – шофьорът на автобуса и 24 пътници. В района са изпратени много линейки, екипи на полицията и жандармерията. Ранените хора са приети в различни болници в Дюздже.

62-годишен шофьор загина тази сутрин при друга катастрофа в окръг Ъспарта (Западна Турция). До инцидента се е стигнало, след като водачът е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в дърво. Мъжът е бил приет в болница, но малко по-късно е починал, съобщава телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Пешеходец, който се опитал да пресече, е бил блъснат от автомобил в истанбулския район Бююкчекмедже. Пешеходецът е загинал, информира Анадолската агенция.

Инцидент между линейка и камион пък е станал в истанбулския район Арнавуткьой, съобщава СиЕнЕн-Тюрк. Камионът се е блъснал в линейката, която е трябвало да вземе пациент. При удара линейката се е преобърнала върху автомобил, спрял на червен светофар. по чудо пострадали няма.

В България на 23 ноември 2021 г. македонски автобус удари разделителна мантинела на магистрала "Струма" и при възникналия пожар загинаха 46 души, сред които 12 деца.

Още по-рано, в Своге на връщане от екскурзия в Искърското дефиле автобус се обърна на 25 август 2018 г. Загинаха 20 души, а други 10 бяха ранени - предимно възрастни хористи от пенсионерски клуб в Световрачане.