По случая с петимата българи, арестувани след сбиване в бар на гръцкия полуостров Халкидики, полицията в Гърция ще направи официално изявление, след като приключи разследването.

Все още няма официална информация от екипа полицаи, които разследват инцидента между наши сънародници нощ в бар но първия ръкав Касандра, предава БНР.

Отново се съобщава, че от тримата ранени един е в тежко състояние в болницата в Полигирос. За другите двама, които (според едната версия) са с прободни рани от нож, няма опасност за живота.

Заповед за арест е издадена за общо 5 български граждани, сред които са и пострадалите.

Според свидетелите, поради закъсняла поръчка трима българи са пребили собственика на заведението (според някои информации - то също е на наш гражданин). Недоволната компания е била общо 7 души.

В отговори е действала охраната на бара, също състояща се от българи, която е стреляла по нападателите на собственика.

Спред бТВ - хвърчали са маси, столове, вадили са се ножове. На кадри се вижда, че групата е със софийски джипове - "Порше" и "Тойота Ланд Круизър".

Намерени са 4 гилзи - едната от изстрела, попаднал в пострадалия. Тримата охранителите са изчезнали от заведението, но е установена самоличността на стрелеца, който се издирва, съобщава БНР.

Други гости на бара, които описали стрелеца пред разследващите, казаха за медиите, че в групата българи, срещу които е стреляно, е имало и деца, които не са пострадали.

Паника е настъпила и сред посетителите от съседните заведения, които са бягали, за да се спасят, казаха сервитьори.

Засега не е известно дали пострадалите са се познавали със собственика.

Според бТВ българите ще бъдат обвинени в нарушение на Закона за оръжията, сбиване и нанасяне на опасни телесни повреди. У арестуваните полицаите открили, ръкавици, лютив спрей и ножове.

Генералното консулство на България в Солун е било информирано от гръцката полиция за инцидента, както и че в резултат от конфликта са пострадали трима български граждани - двама от тях са били простреляни (според втора версия), а третият е с лека телесна повреда.

От Министерството на външните работи съобщиха, че представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите.