Депутатът Ивайло Мирчев показа снимка с автор пресцентъра на МВР - как и съставът на ГДБОП (всъщност структурата, от която Калин Стоянов идва, за да оглави по върховете МВР) застанал на стълбите в подкрепа на шефа.

Както и Клуб Z писа, от повече от седмица - откакто се разбра, че Горица Кожарева силно се двоуми дали да го остави на поста, Калин Стоянов се къпе в "спонтанни" протести на свои подчинени - да бъде оставен за министър и за изборите. Създава се впечатление, че синдикатите в МВР стоят зад тях, макар че най-големите синдикати отрекоха и нямат нищо общо.

По повод заставането на БОП-аджии с открити лица на стълбите на сградата им Ивайло Мирчев днес пише следното:

"Току-що на сайта на МВР бе публикувана снимка на оперативни работници от ГДБОП, които по презумпция не трябва да бъдат показвани (дори в акция са с маски). Но някой е решил да ги изкара на входа на сградата на ГДБОП, за да застанат в защита на МВР министъра.

Това е шокираща аматьорщина и невероятна услуга за престъпните среди, които ще е достатъчно да свалят снимката и внимателно да установят всяко едно от лицата на нея. Не е нужен коментар как това се отразява на борбата с "организираната престъпност". Сега и престъпниците ще са наясно, когато оперативен служител на ГДБОП опита да проникне в престъпна структура или да работи по нея. Само можем да предполагаме колко са провалените разследвания в резултат на една снимка. Всичко това благодарение на “каузата” на Пеевски - МВР министърът да съхрани поста си.

Едно е сигурно - и със, и без показване на хората от снимката (приблизително половината оперативни работници) ГДБОП ще продължава успешно с очевидно най-спешната си дейност - да сваля сатирични сайтове без никакви обяснения защо го прави.

--

Бел ред. на Клуб Z - за да е още по "умно", от няколко часа въпросната снимка е изчезнала от сайта на МВР - дали пък някой не е усетил, че по милиционерски е "пресолил манджата".