С решение на прокуратурата в град Полигирос и последните трима задържани български граждани във връзка със сбиването в бар на Халкидическия полуостров в петък са освободени от ареста, съобщи информационният сайт 24/7, цитиран от БТА.

При инцидента, възникнал между група български граждани и собственика на заведението, също българин, беше използвано огнестрелно и хладно оръжие, а трима души бяха ранени, един от които сериозно (прострелян в гърдите).

Във връзка със случая гръцките власти задържаха осем души, а петима се издирват, след като бяха идентифицирани още двама от предполагаемите участници в сбиването.

По-конкретно вчера един 45-годишен мъж е бил освободен без мярка за неотклонение, а на останалите двама е наложена парична гаранция от 500 евро, както и забрана да се приближават до заведението и собственика му.

В почти мигновен порядък община Касандра, където се е случил инцидентът, отне разрешението за работа на заведението и го затвори, съобщава „Катимерини“, цитиран от БТА.

Междувременно от публикация на журналиста Слави Ангелов става ясно, че се касае за хора с прякори - биячите са предвождани от някой си Кирил Руския, а пък барът е на собственик с прозвището Ивайло Белгиеца.

На други кадри се виждаха джипове със софийска регистрация - "Порше Кайен" и Тойота Ланд Круизър"