Всяка криза дава и шанс - за нова субектност, за нови модели на поведение, ако щете - и за нов тип политика, казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган по време на заседанието на Централното оперативно бюро на партията (ЦОБ), което беше свикано в резиденцията му в Росенец. Видео с изявлението му беше разпространено на страницата „ДПС пресцентър“ във Фейсбук.

Гледайте тук:

По думите на Доган, ДПС има уникален шанс, освен да си подреди къщичката, да даде друга перспектива за развитието на България и да започне да диалогизира политическото пространство.

По-рано вчера председателят на ДПС Джевдет Чакъров обясни, че по време на заседанието на ЦОБ не са били взимани решения.

„Мога да кажа, че това, което обсъдихме и искаме да кажем, е, че подкрепяме и подпомагаме президентската институция като символ на държавността, легитимната държавност в страната за излизане от тази криза. С оглед и на това да бъде допълнена домовата книга, така че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равноотдалечен от всички“, каза Чакъров.

Всъщност, както Клуб Z съобщи, легитимно заседание на ЦОБ вероятно изобщо не се е състояло заради липса на кворум след бойкот на хората на Делян Пеевски.

ДПС е в криза от началото на юли, когато настъпи разлом между Доган и Пеевски.