Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора в Плевен. Той е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда в началото на годината. Новината съобщи първо Nova и бе потвърдена от БТА.

Балбузанов е един от най-известните в подземния свят. Той има богато криминално досие и е известен с присъди за кражби, измами и хулиганства. През годините срещу него имаше няколко опита за покушение.

Осъденият на четири години "лишаване от свобода" Камен Балбузанов днес сам се е предал в затвора в Плевен, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

"През месец април тази година в Окръжна прокуратура в Плевен е получена влязла в сила присъда на Софийски градски съд, с която осъденото лице Камен Балбузанов е признат за виновен в извършване на редица престъпления с наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години", посочи тя.

По думите ѝ, още по време на разглеждане на делото Балбузанов се е укрил, поради което е обявен за издирване. Поради тази причина присъдата не е приведена за изпълнение още през април. 

"Окръжна прокуратура – Плевен е предприела всички необходими действия по установяване местонахождението на осъденото лице. Днес Балбузанов доброволно се е явил в затвора в град Плевен, с което е поставено началото на изпълнението на влязлата в сила 4-годишна присъда на Софийски градски съд", добави прокурор Илиева.

Куката е вторият известен престъпник в последните седмици, който се предава доброволно в затвора след дълго издирване. През юни това стори и международният аферист Евелин Банев-Брендо.