Депутатката Виктория Василева, която мина през няколко партии, ще създаде и своя - „Има смисъл“. Василева в това Народно събрание влезе като народен представител от „Величие“. След разлома в парламентарната група тя се присъедини към лагера около Николай Марков срещу неформалния водач на „Величие“ Ивелин Михайлов.

53-годишната Виктория Василева е била народен представител в няколко парламента. В 38-ото Народно събрание (НС), в края на 90-те години, тя бе депутат от ОДС с лидер Иван Костов.

Завърна се чак през 2021 г. в 45-ото НС с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН). Остана и в следващите два парламента като част от ИТН. Виктория Василева бе и зам.-председател на 45-ото и 46-ото НС.

Пропусна 48-ото и 49-ото и пак се завърна в настоящото, но вече с националистическата партия „Величие“.

Сега пред БНР Виктория Василева обяснява, че учредява своя партия - „Има смисъл“, която щяла да е в политическия спектър на център-дясното, консервативна, умерено антиглобалистка. Тя и съратниците й щели да работят за утвърждаване върховенството на правото и против изборната апатия.

Към Василева се присъединяват още четирима народни представители, които се отцепиха към лагера срещу Ивелин Михайлов, но не и Николай Марков.

"Не може толкова лесно да се прахосва и унищожава доверието на хората. Основахме партията с хора, с които сме приятели – Георги Куков, Етиен Леви, Дарин Георгиев и Радостин Колев - хората, с които сме в НС и смятаме, че имаме недовършени неща. С подполк. Марков имахме разговор и каза, че има нужда от време, да си почине и да осмисли всичко, което му се е случило", каза Василева пред БНР.

Партията вероятно няма да може да получи регистрация до предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори. Но от „Има смисъл“ обмисляли дали да не участват на вота през други формации.

Виктория Василева обясни, че партията им ще е конструирана по различен начин от сега съществуващите.

"Защото видяхме докъде води лансирането на хора, които са верни и лоялни, но зад тях не стоят експертиза и никакви особени качества. Трябва да се налага нов начин на политическо говорене - затова ние по-скоро ще обясняваме с какво сме по-добри от останалите", добави тя. "Сега обсъждаме варианти как да се явим на следващите избори. Така че има варианти за изборите, ще решим дали си заслужава или по-добре да си напишем домашното и да се явим на следващите."