Привърженици на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се събраха край сараите в "Бояна". В района имаше засилено полицейското присъствие. Периметърът бе разширен и симпатизантите на Доган нямаха достъп до входа, предаде "Нова телевизия".

"Ние искаме да се разположим отвън, в свободното пространство, което е публична собственост. Проблемът е, че не знаем какво се случва вътре. Излизат по медиите снимки на двама души, които ми изглеждат притеснителни. Излизат информации, че в сградата се случват някакви работи. Има голяма неяснота", заяви Илхан Кючюк. "Къде е решението на българския съд в техния случай, кой документ им дава право да влязат?", пита евродепутатът. "Това ще бъде поход на демокрацията. Събираме се и каквато е волята на членовете ни, това ще бъде".

Шествието под надслов "Поход за демокрация" започна от сараите и стигна до хотел "Берлин" в "Бояна", откъдето по думите на Кючук, се управлява България: 

"Тези хиляди хора са дошли за правда и за тяхната борба България да бъде без Пеевски, тоест да има демокрация", обяви той.

Лакмусът за успеха на служебния премиер Димитър Главев се определя от това как се отнася към Пеевски и неговия модел, каза още Кючук. Той посочи, че въпросът може да бъде отнесен и до партньорите от Европа и Съединените щати.

И в Росенец се събират привърженици на почетния председател на ДПС. Те казват, че са там, за да окажат мълчалива подкрепа на Доган.

По-късно през деня Данаил Папазов - собственикът на двете фирми, чието притежание са сараите на Доган в Бояна и Росенец, написа второ писмо до медиите, в което изрази готовност срещу списък да върне документите и личните вещи на Ахмед Доган. Бившият ДПС-министър настоява, че изгонването на лидера не е незаконосъобразно, тъй като двете сгради са собственост не на Доган, а на притежаваните от Папазов фирми "Делпа епсилон" и "Хермес солар".