Лидерите на партиите от "Продължаваме промяната - Демократична България" направиха съвместно изявление в кулоарите на парламента, след като вчера от "Да, България" решиха, че остават част от коалицията.

"Явяваме се заедно, защото заедно сме по-силни. Имаме план как да излезем от политическата криза", каза Кирил Петков.

Той припомни и идеята за премиер, който е непартиен, равноотдалечен, общественик, икономист или юрист, "който да даде това ново начало, което този парламент не можа".

"В тази кампания ще се фокусираме към реалните неща, за които влязохме в политиката – по-високи доходи с по-силна икономика, всеки българин да има достъп до здравеопазване, по-качествено образование. Връщаме се към основните проблеми на хората и се връщаме заедно", каза още Кирил Петков.

Божидар Божанов заяви, че има поставени цели за връщането на доверието в избирателите. На въпрос как ще става реденето на листите, той не даде конкретен отговор, каза само, че целта е да се съберат най-много гласове.

"Основна цел на политическите сили в този цикъл е да прекратим политическата криза и заради това сме си поставили измерими цели за връщане на доверието на избирателите, защото без това доверие няма как да решаваме проблемите", коментира Божанов.

Атанас Атанасов заяви, че коалицията е монолитна и многообразна.

"Ние заставаме пред българските избиратели и искаме мандат за съставяне на редовна власт, за да се пресече тази политическа криза", каза още той.

И допълни, че върви актуализация на програмата, който ще приключи до една седмица.

"България изостава – Румъния получи безвизово пътуване до САЩ. Къде сме ние. Какво се случва с еврозоната и Шенген? Искаме да създадем антикорупционно и евроатлантическо мнозинство, което да излъчи правителство. Ако нямаме достатъчно народни представители, ще се обърнем към всички тези, които искат да подкрепят нашия план.

Трябва да преподредим българските органи за сигурност, защото има много предизвикателства отвън, срещу които няма с какво да се изправим. Трябва да се фокусираме върху програмата, а не да се занимаваме ежедневно с кутийките", каза Атанасов.