Транспортният министър Московски изведнъж се загрижи за Негово Величество Пътника и как, ако се извършело престъпление с кола на „Юбер“, нямало как да се разкрие. Това – в страна, в която МВР не може да измисли адекватна система поне да знае кой къде живее, или да си намери бившия шеф на ДАНС. А пък НСИ не може да преброи дори столицата, т.е. - не само кой къде, а не знаем и колко души живеят на определено място. Обаче няма „Юбер“ - няма престъпления...

Понеже много майтапят перничани – с пернишка свалка, пернишки „Бейлис“, пернишка изневяра, виждали ли сте пернишкия „Юбер“? Много е просто – на кръстовището на бул. „Цар Борис III” и „Никола Петков“ стоят граждани. Оттам минават коли към демократично присъединения към София град. Колата спира – има 2-3 празни места, толкова граждани се качват, дават си по някой лев на шофьора и всичко е юбер – в смисъл връо!

Без да съм стъпвал в Траспортния техникум, мога да позадавам малко въпроси:

Кой държи транспорта в България от десетилетия? (Подвъпрос: Кой опитва да открадне и БДЖ сега – едно сравнително ново за него поприще?)

Чии са такси компаниите, в смисъл – допускат ли се случайници там? 

Кой държи лизинговите къщи, на които шофьорите знаете ли какво са – роби. След онази поправка само нови коли да те возят... Сега няма да водим стария като кокошката и яйцето спор дали 5-годишна „Дачия“ с нещо отстъпва на 20-годишен „Мерцедес 124“ - просто обяснявам защо така миришат някои таксиджии. Защото спят в колите, за да изкарат арендата.

Знаете ли колко документчета трябва да извадиш, за да упражняваш този занаят – често единствената алтернатива за някой, който упорито отказва да върши престъпления, за да се изхранва?

И дали Московски нещо е направил в тази насока, например – за смачкване на лицензионните режими, които удушават икономиката, а торят корупцията. Или за някоя от другите по-горе изредени точки?

Държавата хиляди пъти е доказала, че е приятел на всички други, но не и на гражданите си. 

Когато държавата не ти е приятел, а те хапе, хапеш и ти. И ѝ ставаш неприятел.

Същото важи и за пазара - и той така постъпва. И перничаните - и те така...