Шофьор с положителен тест амфетамин помете спрели автомобили в столичния квартал „Люлин“. В момента на удара в една от колите е имало хора.

Инцидентът става в сърцето на „Люлин“, само на 100-200 метра от кооперативния пазар.

Свидетелят Калин Пейчев, който помогнал в ситуацията, разказа пред бТВ:

„Едното момче спира на кръстовището да прави ляв завой и другият зад него го удря с по-висока скорост и се врязват в два паркирани отсреща автомобили. Отидох - не можеше да се отвори вратата, счупих прозорец и изгасих колата, за да не се запали. Обадих се на 112 да изпратят екип на Бърза помощ и полицията и помогнах на момчето да излезе“, разказа Калин. 

В пострадалия автомобил е имало двама души - момче и момиче.

„Момчето от камшичния удар беше малко зашеметено, затова повиках 112. Изкарахме го, сложихме му едно столче“, допълни Калин Пейчев.

Шофьорът, причинил удара, обяснил, че се загледал надолу и не успял да реагира и да спре. Полевият му тест обаче показaл употреба на наркотици. Отведен е, за да даде кръвна проба.

„Свалиха му номерата на колата и го отведоха с патрулния автомобил. После са го закарали на кръвна проба, какво е станало – не знам. Не е имало скандали, пререкания, бой.

Те са млади още -  деца са, може и да са пили някакви енергийни напитки, знам ли вече на какво отговарят тези тестове. Това е и са още неопитни“, каза още Калин Пейчев.

Предишната вечер в района се е случило същото само че с бус, който е помел пет автомобила и отново шофьорът е бил с положителна проба за амфетамини с полеви тест. И двамата шофьори са задържани. Полицията работи по случаите.

Иначе в западния квартал, както Клуб Z писа, редовно се водят войни за паркиране, покрай бурното застрояване. Понякога те водят до насилие или издевателства.