Изключително интензивен е трафикът от леки автомобили и камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе днес по обед, видя репортер на БТА.

Около километър и половина е опашката от тежкотоварни превозни средства в района на граничната зона. Останалите камиони изчакват основно в буферния паркинг. Времето за престой там е около пет часа.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2140 камиона. От тях 938 са влезли в България, а от страната са излезли 1202.

Трафикът на леки автомобили днес по обед също е много интензивен. Образуваха се опашки в зоната на граничния пункт, както и по бул. "България", където екип на полицията пропуска колите на етапи.
Очаква се в следобедните часове движението на леки автомобили да се засили още.

БТА припомня, че на 10 юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират трафика в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.