Разцеплението в ДПС продължава - и макар сега победител да изглежда Делян Пеевски, чиято регистрация бе одобрена от ВАС и приета от ЦИК, на всички е ясно, че почетният председател Ахмед Доган няма да се даде лесно.

По темата в новия Z-Каст коментира Дора Даракчиева от столичната организация на Движението за права и свободи. Според нея хората очакват предложения за политики, които да подобрят живота им, а не вътрешнопартийни борби.

"Смятам, че трудолюбивите членове на ДПС, които аз познавам, са много учудени и просто тези хора са стресирани от това, което се случва", отбеляза тя. "В ДПС винаги са се обръщали и са зачитали мнението на хората, които членуват. Напоследък с разбиване на тези малки партийни структури въобще не ни викат и никой не се съобразява с нашето мнение."

Тя признава, че в момента иначе перфектно смазаната изборна машина на ДПС е неподготвена за предстоящите избори.

"В момента ние въобще не сме подготвени за избори. Всички са безкрайно учудени към кого да се обърнат и като как ще се проведе цялата кампания около изборите."

Пеевски е бил харесван от някои депесари в местните организации, с които е имал повече контакт, призна тя. Но никой сега не може да приеме "две ДПС-та".

"Аз съм чувала софиянци, които казват - ние ще гласуваме за ДПС, защото им имаме повече доверие. Как ще убедим тези хора въобще да дойдат да гласуват?"

  • Очаква ли ли са партийците бунта на Пеевски? Смяна на поколенията ли тече в партията, или партийната битка е заради амбиции да са първа партия?
  • Как се е развила софийската организация на Движението през годините?
  • Ще се решат ли партийните проблеми на ДПС на предстоящия Национален съвет?

Отговорите на тези и други въпроси - гледайте и чуйте в Z-Каст 165.

Слушайте Z-Каст и в платформите SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.