По всичко изглежда, че одисеята на Димитър Бербатов на Лазурния бряг ще продължи поне още едно лято. "Монако" иска да задържи българина и за следващия сезон и преговаря с него за нов договор, става ясно от изявление на вицепрезидента на клуба Вадим Василиев пред френския вестник "Льо Паризиен".

Контракт на българския нападател изтича през лятото. През зимата той бе пред завръщане на Острова, но пожела да остане в Монте Карло, пък и лондонските кандидати за подписа му не бяха достатъчно настоятелни. Тогава агентът на звездата Емил Данчев обяви, че Берба иска да продължи да защитава цветовете на "монегаските", но позицията на клуба не бе достатъчно ясно изразена.

"Ние вече говорихме с агента му, трябва само малко да почакаме, казва Василиев. - Бербатов иска да остане в "Монако", така че сега се обсъжда продължението на контракта. Ние също така имаме желание да задържим в отбора и Аймен Абденур, към който има интерес от Англия. Той има тригодишен договор с нас. В отбраната Аймен стана важен играч за Монако."

Преди броени дни Бербатов напомни за себе си с гол във вратата на "Арсенал" и силна игра за паметно 3:1 в Шампионската лига. Тази вечер от 22 часа наше време "Монако" приема "Пари Сен Жермен" във възлов мач от първенството на Франция. По този повод треньорът на парижани Лоран Блан сравни значението на Митко за отбора му с това на Златан Ибрахимович за ПСЖ.