Израелската армия съобщи, че в събота е убила още един високопоставен представител на ливанската шиитска групировка "Хизбула". Набил Каук е бил заместник-ръководител на Централния съвет на организацията. 

Той е убит при въздушен удар, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. От "Хизбула" все още не са направили коментар.

Лидерът на ливанската групировка Хасан Насрала също беше елиминиран в петък при въздушен удар. Той бе начело на шиитската организация повече от три десетилетия. Твърди се, че е бил убит в южните предградия на Бейрут, докато е участвал в среща на ръководството на "Хизбула".

В неделя Ройтерс съобщи, че е тялото на Насрала е открито непокътнато на мястото на израелската въздушна атака по южните предградия на Бейрут. Информационната агенция се позовава на двама запознати източници, според които най-вероятната причина за настъпилата смърт е травма от взривната вълна.

Междувременно тази сутрин Израел извърши "десетки" атаки срещу „Хизбула“. Самолети „са атакували десетки терористични цели на територията на Ливан през последните няколко часа“, написа говорител на армията в „Телеграм“. Сред целите са били ракетни установки, насочени към Израел.