Млад политик направи любопитен трансфер – от проруската радикална партия „Възраждане“ към „Новото начало“ на Делян Пеевски. Тодор Софрониев бе кандидат за кмет на район „Витоша“ в София на местните избори през 2023 г. от партията на Костадин Костадинов. Тогава той бе и в кандидатската листа на „Възраждане“ за Столичния общински съвет – на 27-о място.

Сега Тодор Софрониев обаче е привлечен от коалицията „ДПС – Ново начало“, която защитава евроатлантическата линия - поне според риториката на нейния водач Делян Пеевски, санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания.

Софрониев е трети в кандидатската листа на формацията за парламентарните избори на 27 октомври в 23-и МИР-София.

„Считам, че е налице възможност за постигане на резултати с лидер, който действа устремено, решително и със здрава ръка“, обясни решението си той преди два дни във фейсбук.

„Моят неспирен, политически интерес и желание за активност ме доведоха до нови възможности, с "Ново начало". Аз, като предприемач с различни бизнеси и докоснал, консултирайки още по-широк кръг такива, разбирам, че, както в работата, така и в политиката, е най-важно доведеното до резултат, реални действия, постигнати цели. В този дух, след приключването с висока успеваемост на дебютната ми кампания за кандидат-кмет на столичния район Витоша, се разграничих от общността на безрезултатните приказващи“, написа още Тодор Софрониев.

На вота за кмет на „Витоша“ миналата година той получи 2015 гласа, равняващи се на 9,54%, и се класира на трето място. На балотаж тогава отидоха Зарко Клинков от ПП-ДБ с 34,51% и Теодор Петков от ГЕРБ (СДС) с 28,71%.

„Считам, че е налице възможност за постигане на резултати с лидер, който действа устремено, решително и със здрава ръка. Само така, могат да се постигнат резултати в полза на цялото общество. Ето защо, вече съм част от НОВОТО НАЧАЛО НА ДПС. Там срещнах млади, амбициозни, енергични и находчиви хора. Те също поемат своя нов път, очистени от пречещи развитието, застарели кибици", обяснява смяната на политическите си предпочитания Тодор Софрониев.