Актрисата Рийз Уидърспун, която е и основателка на книжен клуб, пише първата си книга в съавторство с бестселъровия автор на криминални романи и трилъри Харлан Коубън, предаде Асошиейтед прес, на която се позовава БТА.

Издателство „Гранд Сентрал Пъблишинг“ (Grand Central Publishing) съобщи новината. Книгата, която засега няма заглавие, ще излезе през есента на следващата година и се разработва по идея на Уидърспун. 

„Да кажа, че съм фен на творчеството на Харлан, е огромно подценяване“, каза Уидърспун в изявление, публикувано от издателството.

„Фактът, че той намери идеята ми за този трилър за достатъчно интригуваща, за да иска да си партнира с мен като съавтор, е мечта, която се превръща в реалност“. 

Коубън е продал десетки милиони книги в цял свят, като сред най-популярните му романи е поредицата за Майрън Болитар - бивш баскетболист и настоящ спортен мениджър, който разследва убийства, свързани с негови клиенти. Други негови романи са „Не казвай на никого“, „Дръж се здраво“ и „Излъжеш ли ме веднъж...“.

В изявление той хвали Уидърспун за нейните инстинкти за разказване на истории. 

„Щом започнахме да обсъждаме идеята ѝ, нямаше връщане назад“, каза Коубън. „Сътрудничеството с Рийз беше чиста радост и толкова творчески удовлетворяващо. Не бих могъл да бъда по-развълнуван да пусна този роман на бял свят“.