Би Би Си отмени обявено в програмата си интервю с бившия британски премиер Борис Джонсън, след като журналистката Лора Кюнсбърг по погрешка му изпратила своите бележки и въпроси. За случая разказва "Гардиън".

Кюнсбърг обясни, че съобщението било за нейния екип, но се объркала. Водещата нарече случилото се "смущаващо и разочароващо" като обясни, че грешката ѝ означава, че интервюто не може да се състои сега. То беше планирано за 7,30 ч. вечерта в четвъртък по Би Би Си 1. Беше обявено като първото голямо интервю на Борис Джонсън, след като той напусна "Даунинг стрийт". Очакваше се бившият премиер да говори за Брекзит, за противоречивия начин, по който правителството му действаше по време на пандемията и за скандала "Партигейт". Джонсън, който беше министър председател между 2019 и 2022 г., издава мемоарна книга "Unleashed", която трябва да бъде пусната по книжарниците следващата седмица.

Веднага в социалните мрежи се появиха много настоявания интервюто да не бъде отменяно, а да се състои, но с друг журналист. Заваляха и различни предложения.

Кюнсбърг е правила разследване в епизод на предаването "Панорама", посветено точно на скандала с партито на Джонсън по време на драстичните ограничения, наложени на британците през пандемията. Тя е автор и на филм в три части, посветен на управлението на консерваторите, излъчен по Би Би Си 2, със заглавие: "Състояние на хаоса".

В публикация в Х в сряда вечерта журналистката написа: "Докато се подготвях за интервюто си с Борис Джонсън, по погрешка съм изпратила бележките си на него вместо на моя екип. Което очевидно означава, че не е правилно това интервю да се състои." Тя добавя, че случилото се е много неприятно, защото има много въпроси, които трябва да се зададат на бившия премиер. Но добавя: "Като не броим зачервеното от срам лице, честността си остава най-добрата политика. Ще Ви видя в неделя (когато обичайно е предаването ѝ по Би Би Си 1 "Sunday with Laura Kuenssberg")".

Говорител на медията коментира, че и Би Би Си, и екипът на Джонсън са се съгласили да отменят интервюто след гафа.