Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидатът за президент от страна на Републиканската партия, заяви снощи по време на предизборен митинг в щата Северна Каролина, че иранските ядрени съоръжения "трябва да бъдат ударени", визирайки изказване на американския президент - демократа Джо Байдън, по-рано тази седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп говори пред аудитория във Файетвил, където има масово присъствие на военнослужещи. Това бе четвъртото му посещение в рамките на последния месец в Северна Каролина, където той спечели на изборите и през 2016 година, и през 2020 г., отбелязва агенцията.

Президентските избори в САЩ са на 5 ноември, като съперник на Тръмп от страна на Демократическата партия е настоящата вицепрезидентка на САЩ Камала Харис.

Държавният глава Байдън заяви тази седмица, че не би подкрепил какъвто и да е израелски удар по ирански ядрени съоръжения в отговор на иранската ракетна атака срещу еврейската държава и призова Израел да отговори "пропорционално" на регионалния си враг.

"Не се ли предполага да ударите точно това?", попита риторично Тръмп във Файетвил. "Когато ти зададат такъв въпрос, отговорът би трябвало да бъде "Ударете първо ядрените съоръжения и после мислете за останалото", продължи Тръмп, визирайки изявлението на Байдън.