Мелания се противопостави на съпруга си Доналд Тръмп и защити правото на жените на аборт. Тази новина сякаш малко се поразми в лавината от световни гърмежи, ракети, урагани, фашистки вълни и арести на депутати, затова реших специално да ви обърна внимание на нея днес, скъпи приятели.

Та Мелания най-сетне мигна.

Помните ли с какъв израз на лицето пристъпваше до него по време на инагурацията му за президент на САЩ преди години? Тогава цялата световна общественост се притесни за нея  и с право – изглеждаше като отвлечена. Затова и милиони я призоваха да мигне, ако има нужда от помощ.

Мелания обаче като истинска балканска жена се справи със ситуцаията, при това – извинете за повторението - без да й мигне окото. Изтърпя всички публични появи и прояви, и не събу високите токчета даже като посещаваше жертви на земетресения. Това с токчетата много ядоса западняците, било неуважително, на такива места се ходело с равни обувки, анцуг от „Лидъл“ и лопата. Обаче те просто не знаят какво е да си жена от Балканите, нали приятели? Само една източноевропейка може да изкара 10-часов работен ден, да пътува в ранни зори и тъмни доби в автобус за 120 души, в който са се побрали 900, да носи в дамската си чанта червило, пудра, две кисели, един хляб и пиле от промоцията, да е изпекла два чувала чушки преди работа и да си е направила маникюра след работа, въпреки че от два дена няма ток и пере на ръка. И всичко това на 20 сантиметра ток. Какво би й попречило на една такава жена да се качи на самолета и да се поснима малко из разрушения и край загинали със същите обувки?

Та, Мелания най-сетне мигна и даже се противопостави на мъжа си, който еднолично отмени правото на аборт в САЩ. Напълно изненадващата й изява предизвика много коментари в колегията, даже поспорихме защо Мелания никога не дава интервюта и не участва в предизборните кампании на мъжа си – той ли й е запушил устата, или тя му се сърди за нещо от преди 18 години още не му е проговорила, защото е забравила каква точно беше причината?

Аз малко се порових в архивите и открих истинските причини за привидната апатичност на Мелания. Всъщност, тя веднъж е дала интервю, в което обстойно отговаря на въпросите на журналистите за съпруга й. Това интервю дава всички нужни отговори – от една страна Мелания повтаря едно и също през цялото време, от друга – повтаря го на ужасно лош английски. Каквото и да я попитат, тя казва:

„Аз харесва негова персоналити. Той е добър, забавен и много приятелски“.

Милата, дали знае, че е омъжена точно за Доналд, или нещо са я прецакали?

Според вас Мелания лъже по-добре от съпруга си или по-скоро не говори английски и така и не е разбрала какво прави и казва благоверният й през всичките тези години? Всъщност дори и за професорите по английски да разбереш какво казва Доналд е трудна задача. Ще го цитирам самия него от един от последните му предизборни митинги. „Аз – казва Тръмп, "мога да говоря за осем-девет неща едновременно, които са тотално различни, но накрая се съединяват в едно по брутален и изненадващ начин. Моите приятели професори по английски даже ми казват: „Никога не сме чували по-брилянтно нещо!“

И аз не съм чувала по-брилянтно „нещо“, приятели, а имам удоволствието да слушам ежедневно за геройствата на господин Пеевски. Човекът еднолично и саморъчно пребори ковида, оправи здравеопазването, спаси Украйна, арестува корупцията и сега ще се справи и с ДС и Възродителния процес. Мисля, че юнакът, когото българският народ чака през цялата си трагична история, дойде, скъпи приятели! Малко е като юнак от Алибаба, но то па и народът не е като да е от Кореком.

Само не знам другият юнак - господин Борисов, как търпи тази конкуренция. Дълги години той беше Пътят и Истината и Животът, а сега е низвергнат в обикновен лидер на партия, макар да не е толкова зле като другия султан. Засега. Другият султан се прощава с всичко, което е натрупал и спечелил през годините, докато при господин Борисов проблем засега има само с харема. То това е неприятното да имаш харем – тия, дето си имат една жена, се притесняват от изневери само на една жена, а като имаш харем – изневерите са десетки. Ти ги правиш съдийки, председателки, шефки на комисии, а те при първата неприятност вече са харем на Новото. Въобще, балканската жена е трудна за разбиране. Да се върнем и на Мелания – чудят се хората защо стои при този твърде възрастен и спорно нормален съпруг, но най-вероятно жената просто не знае достатъчно добре английски и не го разбира какво говори. Предполагам, че за толкова години живот в САЩ е научила поне да брои. Един милион, два милиона, три милиона... сто милиона. А това отнема време и учи на търпение. Докато преброиш до сто милиона и хоп, то мандатът минал, а току-виж и съпругът... така де. Защо да му се бърка и да му разваля кампаниите, нека си ходи човекът, да се занимава с нещо и да не виси само в къщи пред телевизора. Пък сто милиона са си сто милиона. Председателският пост си е председателски пост. Съдийското място си е съдийско място. С харемите винаги е така, приятели, пазете се от тях.