Срещата на върха за Украйна, планирана за тази събота в Рамщайн, е отменена. Причина за това е отлагането на визитата на американския президент Джо Байдън в Берлин заради предстоящия ураган във Флорида.

Държавният глава на САЩ отложи планираните пътувания до Германия и Ангола този четвъртък заради урагана "Милтън", който се насочва към щата Флорида. В събота президентът Байдън беше поканен на срещата на върха за Украйна в Рамщайн. На нея трябваше да присъстват около 50 държави - членки на НАТО, и други съюзници на Украйна, някои от които на ниво държавни и правителствени ръководители. Очакваше се да присъства и украинският президент Володимир Зеленски. Все още не е определена нова дата за събирането.

На тази среща Зеленски ще представи в детайли т. нар. свой план за победа, предвиждащ засилване на военния натиск върху Русия със западна помощ. Според него Москва трябва да признае, че агресивната война срещу Украйна не може да бъде спечелена. Киев настоява да му бъде разрешено да използва оръжия с голям обсег от САЩ и Великобритания срещу военни цели в руския тил. Украйна също така се надява да бъде приета в НАТО или да получи подобни силни гаранции за сигурност.