Четирима души са загинали и 10 са били ранени при руска ракетна атака в Одеска област, съобщи областният управител Олег Кипер, цитиран тази сутрин от БНР. 

Причинени са разрушения на двуетажна сграда с апартаменти и офиси. Под отломките са открити няколко оцелели. 

На място е оказана психологическа помощ на нуждаещите се, съобкщаат още медии.

Други шестима са пострадали при руски ракетен обстрел в Запорожие. Атакувани са 11 населени места в Запорожка област, нанесени са щети на жилищни сгради и инфраструктурни обекти.

Зеленски - за втори път в Германия в рамките на 5 седмици

Междувременно бе съобщено, че украинският президент Володимир Зеленски днес ще посети Германия, въпреки че планираната среща на върха за сигурността на Украйна бе отложена, предаде ДПА.

Зеленски трябваше да участва в срещата на върха за Украйна с лидерите на 50 съюзнически държави в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Югозападна Германия, но тя бе отложена, след като американският президент Джо Байдън реши да остане в САЩ, за да се справи с последиците от урагана "Милтън".

В Берлин Зеленски първо ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц, а след това с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Очаква се разговорите да се съсредоточат върху продължаващата подкрепа за Украйна под формата на оръжейни доставки, но също така и върху усилията за намиране на мирно решение на войната, отбелязва ДПА.

Зеленски пристига в Берлин след разговори в Лондон, Париж и Рим.

Това е второто посещение на Зеленски в Германия в рамките на пет седмици и третата му лична среща със Шолц през този период.