“От три кризи сме ви вадили по най-добрия начин в света.” Това обяви пред симпатизанти в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави:

“След трите кризи дойде тази политическа криза, която се оказа най-тежка от всичко останало досега. Всички трябва да се стегнем и с компромис и желание да го направим. От сегашната криза можем да излезем с политически разум и всеки да си изпълни обещанията.”

Борисов допълни, че “ние от образование, сигурност, саниране, АМ "Хемус" и Русе-Велико Търново няма да мръднем!”

“За седми път говорим на хората за дефицит. Асен Василев казва, че са се вдигнали доходите. Само, че при нас инфлацията беше около нулата и имаше покупателна способност. Сега реално имаш по-голяма заплата, а купуваш по-малко. Вдигнаха се цените на бензина и нафтата с един лев, обраха ви, както кардарашите обират хората. Милиарди взеха от джобовете на всеки един. Вече бензинът и нафтата са си каквито бяха преди дерогацията, а този грабеж си остана ненаказан!”, каза лидерът на ГЕРБ.

И припомни, че “няколко години вече живеем без котва, която да държи държавата в този деликатен момент да се разпределя общественият ресурс между капиталови разходи, доходи и всичко останало”. 

“В живота нищо не е безплатно и сега всички ние трябва да плащаме. Най-лесно е да се вдигнат данъците, за което ние сме категорично против. Без нормално редовно правителство ние инвеститори не можем да привлечем”, каза още Борисов.

И накрая призова:

“Гласувайте на хартия! Машините частни, складът частен, всичко частно. Държавата няма пари за склад ли?! В едно военно поделение да ги закарат, да направят стелажи в една казарма и да ги държат там. Не се знае кой пипа. Толкова ли нямахме пари за един склад?! Снимайте всичко, най-вече протоколите от машините. За да може, ако се наложи, както стана в София, да обжалваме, че флашките са с манипулирани резултати.”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ