Израел ще продължи да нанася удари по цели на Хизбула навред из Ливан, включително столицата на страната Бейрут, каза премиерът Бенямин Нетаняху.

"Ще продължим да нанасяме удари по Хизбула без милост навсякъде в Ливан – включително Бейрут", каза той в тренировъчната база на бригадата "Голани" на Израелските отбранителни сили във видео, публикувано от правителствената пресслужба на страната.

Тази тренировъчна база беше ударена в неделя вечерта от дрон на Хизбула, изстрелян от Южен Ливан. При нападението бяха убити четирима израелски войници, а над 60 бяха ранени.

Нетаняху поднесе съболезнованията си на семействата на четиримата загинали и добави, че ще посети ранените.

"Заедно с цялата нация се моля за бързото им възстановяване... Продължаваме да се борим. Плащаме болезнена цена, но имаме значителни успехи, които ще продължим да постигаме", увери той.

Посланието си Нетаняху отправи, след като Си Ен Ен съобщи, че израелските удари срещу Бейрут са спрели през последните дни на фона на нарастващи "разбирателства" между американски и израелски официални лица за военната кампания на Тел Авив в Ливан.

Два израелски удара убиха най-малко 22 души и раниха повече от 100 в Бейрут в четвъртък. Оттогава не е имало удари срещу ливанската столица, но те са продължили на други места.

Атаките не са съсредоточени само в южната част на страната - близо 20 души бяха убити след израелски обстрел срещу населения предимно с християни северен град Айту. Поразена бе къща, обитавана от семейство, избягало от Южен Ливан след началото на израелската военна кампания срещу територията в средата на септември.