“Явно целта на всички други партии не е да имаме стабилно правителство, а кой да е главен прокурор и шеф на КПКОНПИ, за да могат да се разправят с политическите си опоненти.” Това обяви пред симпатизанти в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави:

“Нас ни интересува кое да стане по-добро за градовете и жителите им. Жизнено важните проекти ще се случат, лично го гарантирам, Детската болница в Бургас трябва и ще бъде завършена, в София няма как да стане, защото там още нищо не е почнало!”

Бившият премиер си спомни, “когато преди няколко години отидох на Съвет на ЕС - Дейвид Камерън беше събрал колегите лидери, показваше им видеа от телефона си, снимал колко добре се охранява границата на ЕС.” 

“Всички лидери постоянно даваха България за пример. Идваха и ни питаха как сме направили сигурността към Европа, учеха се от нас. Е, нужно ли е да агитираме? Ако искат да гласуват. Европейски държави вече си затварят границите, ще започнат да връщат мигранти. 4 години нищо!”, добави Борисов.

Според него да прави предизборна агитация в Бургас по-скоро му се виждало като обида към гражданите.

“Хората си спомнят, когато направихме АМ “Тракия”, когато я асфалтирахме, когато направихме мостовете за Созопол. Всичко сме планирали заедно с кмета [Димитър] Николов, едно по едно. Обходите за курортите, Морската градина и много други. Какво сме обещали за Бургас и не сме го направили? Нашата цел е на имаме повече народни представители, това е и работата на нашите представители по места”, добави Борисов.

И припомни, че в Бургас от ГЕРБ са санирали над 240 жилищни сгради, а “такава социална политика никой не е правил за българите”. 

“Държавата идва и ти прави жилището по-скъпо. Ние гарантираме, че по 1000 блока на година можем да правим. Точно поради тази причина кметовете са ни водачи [на листи], за да обясняват на хората, че ангажиментите ще бъдат изпълнени и, че правим последен опит”, каза още лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ