“От едно интервю разбрах, че “Промяната" нямат нито един кадър за премиер и министри! Иначе промотират офертата си за равноотдалечен премиер. Това не е честно към избирателите! Излиза, че хората не знаят за кого ще гласуват?! Кой ще носи отговорност?”

Това обяви на среща с избиратели в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него “в момента искат много по-лоша “сглобка”, такава която дори да бъде направена в някое подземие, а не в манастир.”

“Лидерите на партиите, сформирали мнозинството в Народното събрание, трябва да бъдат в изпълнителната власт. Хората трябва да виждат кой носи отговорност”, категоричен бе Борисов.

И добави, че “бюджет без мнозинство би означавало, че дивият популизъм продължава!” 

“НАП са събрали 5 млрд. лв. повече в хазната. Дори и с тези пари не можем да затворим “дупката" в бюджета. Заради това ни трябва стабилно мнозинство, което да държи държавата, за да не се разбие", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че има “над 3000 санирани блока, само за времето, в което ГЕРБ управляваше”, а при опонентите му “няма и 3 санирани жилищни сгради. Нула”. 

“Не е логично ПП да поставят условия на ГЕРБ след като ние сме победили! Преди 4 години оставихме 1,2 млрд. лв. във ВиК холдинга, за да се оправи водоснабдяването по селата, част от които в област Сливен. Асен Василев ги даде за пенсии?! На север от Сливен са Търговище и Шумен, питате ли хората там как пътуват за София или до морето, разбиват си колите”, продължи Борисов.

Накрая заяви, че от ГЕРБ са доказали възможностите си. 

“ГЕРБ успя да направи сигурна граница за ЕС. ГЕРБ успяваше в санирането и в пътната инфраструктура. Хората трябва да излязат и да гласуват, иначе затъваме страшно”, бе категоричен той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ