Само за няколко часа няколко сериозни инцидента станаха на софийското Околовръстно шосе. 6-годишно дете и двама възрастни са транспортирани в "Пирогов" след катастрофа, става ясно от публикация в групата "Катастрофи в София".

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин, в 08:02 часа, съобщиха за БНР от Центъра за спешна медицинска помощ.

В района на разклона за село Лозен са се ударили два леки автомобила. 

6-годишното момче, пътувало в едната от колите, е получило травми на главата и в областта на едното око. Зад волана на возилото е била майка му, която също е с травма на главата.

В другия автомобил е пътувал мъж, който е с луксация на рамото. И тримата са откарани от спешния екип в "Пирогов". 

При друг инцидент на същото място катастрофира микробус, в който са пътували 27 нелегални мигранти, идващ откъм автомагистрала "Тракия".

По първоначална информация, превозното средство е било обявено за проследяване още от района на Пазарджик. Преди влизането в София водачът на микробуса е отказал да спре за полицейска проверка и е започнало преследване, предаде БНР.

След това в района на отбивката за село Лозен микробусът е катастрофирал, а водачът е успял да избяга. Пристигналите на място екипи на полицията са открили мигрантите, които по първоначална информация са от Афганистан.

По случая тече досъдебно производство.

За последните 24 часа:

Двама души са загинали, а 27 са ранени при 25 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, гласи статистиката на МВР.

В София са станали две тежки и 26 леки произшествия. Жертви няма, пострадали са четирима души.

От началото на октомври жертвите на пътя са 26, а ранените са 566 при 461 тежки ПТП-та.

От началото на годината у нас са станали 5874 тежки катастрофи, при които има 365 загинали и 7390 пострадали.